Seoski turizam

Seosko domaćinstvo „Med i mlijeko“

Seosko domaćinstvo „Med i mlijeko“ nalazi se u selu Turovi kod Trnova, u blizini magistralnog puta Sarajevo – Trnovo – Foča.Ovo domaćinstvo nudi tri dvokrevetne sobe,te gastronomske specijalitete po receptima trnovskog kraja iz prošlih vremena.Organizuju kolektivna druženja i izlete u saradnji sa planinarskim društvima i turističkom organizacijom Trnovo.„Studeno vrelo“ Umoljani

Nalazi se na području sela Umoljani. Ovo seosko domaćinstvo se takođe izdvaja svojom gastronomskom ponudom i specifičnim ambijentom koji posjetioce ostavlja bez daha.

Vila „Bjelašnica“ Brda

Ova vila u etno stilu nalazi se na području sela Brda i u svojoj ponudi osim prenoćišta nudi i autohtona bosanska jela karakteristična za ovo područje. Prelijepi ambijent i seoska idila svakako će privući svakog putnika da navrati i osvježi dušu i tijelo.

„Koliba“ Umoljani

Etno restoran „Koliba“ se nalazi u selu Umoljani. U svojoj ponudi ima tradicionalna bosanska jela i pića, a predivan ambijent netaknute prirode trnovskog kraja će svakog posjetioca natjerati da ponovo dođe u ovaj kraj.

Pansion „Umoljani“

Ovaj pansion nalazi se u lijepom i mirnom području sela Umoljani, a izvanredan vazduh i poseban mir pružaju ugodnu klimu za odmor. Objekat je kapaciteta 30 ležajeva. Restoran ima 80 mjesta i prilaz automobilom, uz obezbijeđen parking. U restoranu se služi samo bosanska izvorna hrana koja se decenijama priprema na autentičan način kao i jela domaće proizvodnje te proizvodi iz sela.